Союз Українок Америки дав $1000 для військових АТО

Союз Українок Америки дав $1000 для військових АТО

Фото
Укрінформ
У день святкування свого 50-річчя 12-й відділ Союзу Українок Америки (СУА) надав тисячу доларів на допомогу для українських військових, які воюють на Сході України.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці українець з Клівленду (штат Огайо, США) Alex Fedorchuk

"12-й відділ Союзу Українок надає $1000.00 для підтримки військових та їхніх сімей, які протистоять путінським загарбникам, виборюючи незалежність України", - написав він.

Ювілейний захід проходив у парафіяльній залі Української Католицької Церкви св. Андрія в Пармі, Огайо. У ньому взяли участь Творчий Колектив при Парафії Покрова Пресвятої Богородиці, який вразив гостей свята своїм гумористичним виступом, а також Ірина Завадівська виконала твори на бандурі "Гомін Степів" - Григорія Китастого та "Мої Ясени" - Степана Кривенького.

Головним гостем свята була українська журналістка Мирослава Гонгадзе, яка розповіла про свій важкий пройдений шлях, про важливість та вплив МЕДІА на встановлення незалежної України та про мету збудувати міст між Америкою та Україною.

"Тому що мало хто знає і розуміє Україну. А ми, українці, – здатні на велике! Треба повірити в себе! Завдяки Революції Гідності, ми стали на карту світу, але потрібно закріпитися на ній!’’ – сказала вона. 

Як повідомляють Новини діаспори, 12-й відділ СУА ім. Олени Пчілки був заснований у 1967 році в Клівленді з метою збереження української ідентичності та культурної спадщини, і надання допомоги потребуючим.

Фото: Alex Fedorchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-