Українка в США створила парк для дітей з особливими потребами

Українка в США створила парк для дітей з особливими потребами

Укрінформ
Українська діаспорянка Оленка Стеців Віллареаль створила один із найбільш інноваційних та інклюзивних майданчиків у США для дітей з вадами розвитку. Він розрахований на дітей в інвалідних візках, з аутизмом, сенсорними і когнітивними розладами, обмеженим зором.

Про це передає ukrainian.voanews.com.

"Вартість дитячого майданчика майже $4 млн. Кошти зібрали з допомогою благодійників. На його розробку знадобилося вісім років", - йдеться у повідомленні.

Ідея в українки з'явилася, коли її молодшій доньці довго не могли поставити діагноз. Лікарі порадили, що їй піде на користь гойдання. Але на звичайній гойдалці дівчина не могла гойдатися через нестачу сили у верхній частині тіла. Тоді жінка вирішила створити майданчик для дітей з особливими потребами.

Діти з аутизмом страждають через розмаїття звуків і образів, постійний рух навколо. Для них на майданчику створена спеціальна зона відпочинку. Також є інноваційна гірка. Її поверхня зроблена з валиків і має на кінці щось на зразок лавки для тих, кому потрібно трішки більше часу на сходження з гірки. Тому з'їжджати можуть також діти з інвалідністю. На майданчику використано багато тактильних поверхонь, а підписи зроблені шрифтом Брайля.

Нещодавно прийняли рішення побудувати ще 5 таких парків у навколишніх містах, щоб зменшити навантаження на майданчик у Пало-Альто. Уряд виділив $10 млн на ці проекти.

"Я ніколи не думала, що моя маленька ідея майданчика може надихнути все це, – каже Оленка Стеців Віллареаль. – Моя солодка Ева започаткувала дуже чарівний рух. Ми не можемо змінити світ чи національну політику, але ми здатні зробити свій куточок світу добрішим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-