У столиці Австралії відновила роботу українська школа

У столиці Австралії відновила роботу українська школа

Укрінформ
Юні австралійські українці та всі, хто має бажання вивчати українські мову, культуру та традиції віднедавна можуть це зробити в столиці Австралії місті Канберрі, де відновила роботу Рідна українська школа імені Лесі Українки.  

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Посольство України в Австралії щиро радіє відновленню роботи школи, бо її діяльність є запорукою збереження українських традицій молодим поколінням австралійської громади», - сказав голова української дипустанови у Канберрі Микола Кулініч.

Вперше школа відкрилася у Канберрі 1953-го року та успішно функціонувала понад півстоліття - до 2006-го. Згодом, через брак учнів, роботу було припинено.

Наприкінці лютого 2017 зусиллями ентузіастів української громади, які хотіли надати можливість дітям вивчати основи християнської віри, українську мову, культуру та історію, школа вдруге відчинила свої двері для нового покоління дітлахів Канберри.

Головним завданням діяльності Української недільної школи є виховання та навчання дітей, які постійно чи тимчасово перебувають на австралійській землі, далеко від України, з метою збереження та розвитку християнської віри, української мови, культури та традицій.

За словами директора школи, Михайла Соломка, «невеликий, але фаховий і мотивований вчительський колектив закладу спрямовуватиме свої зусилля на формування і розвиток соціально зрілої, творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної гідності та самосвідомості а також працюватиме над виховання шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу та інших народів і націй».

Наразі у школу зараховано 20 учнів віком від 5 до 14 років. Заняття відбуваються кожної неділі при Український православній автокефальній церкві святого Миколая.

За короткий час відновленої роботи школи учні вже виступили з концертом на Шевченковому святі, яке відбулося у Канберрі 26 березня 2017.

Іван Юсип'юк, КАНБЕРРА

Фото автора.

На фото: вихованці Рідної української школи ім. Лесі Українки (Канберра) під час виступу на Шевченковому святі 26 березня 2017.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-