Українці Австралії врятували могилу міністра УНР

Українці Австралії врятували могилу міністра УНР

Фото
Укрінформ
Громада українців у австрійському місті Інсбрук відновила і фактично врятувала від знищення могилу міністра земельних справ УНР Миколи Ковалевського.

Про це передає ZAXID.NET.

«Майже десять років тому до мене вперше звернулися представники посольства України в Австрії з інформацією, що в Інсбруку похований відомий український політичний діяч часів УНР Микола Ковалевський», - розповів о. Володимир Волошин, душпастир для католиків візантійського обряду Інсбруцької єпархії, котрий не лише керував процесом, але й власними руками впорядковував поховання.

Він зазначив, що у 2008 році посол України в Австрії Євген Чорнобривко з власних коштів оплатив оренду землі на кладовищі, вартість якої на 10 років складає €431,20. Таким чином договір оренди місця поховання Миколи Ковалевського продовжили до 2018 року.

Тепер посольство України в Австрії в особі першого секретаря Володимира Дідуха знову звернулося до о. Волошина з проханням заопікуватися похованням.

Наразі українська громада за активної участі студентів-богословів з України, котрі традиційно навчаються в Інсбруку, власними силами потурбувалася про тимчасовий хрест та оформлення могили. За словами В.Дідуха, посольство вже подало в Київ запит на кошти для продовження оренди та надгробний пам’ятник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-