«Гіркі жнива» у Брюсселі: в Європі мають зрозуміти, чому Росія хоче знищити Україну

«Гіркі жнива» у Брюсселі: в Європі мають зрозуміти, чому Росія хоче знищити Україну

Укрінформ
У Брюсселі пройшов прем’єрний показ художнього фільму «Гіркі жнива» про історію кохання під час геноциду українського народу 1932-1933 років. 

У заході взяли участь депутати Європарламенту, дипломати, представники української діаспори та пересічні європейці, які небайдужі до історії та сучасної боротьби українців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Обізнаність у світі про голодомор українського народу допоможе краще зрозуміти виклики, перед якими опинилася сьогодні сучасна Україна», - заявив продюсер кінострічки канадський українець Як Ігнатович.

Він порівняв сталінську політику пропаганди і дезінформації, коли ситуація про голодомор в Україні замовчувалася і викривлялася на Заході, із сьогоднішніми масштабними фейками, що поширює Росія проти України.

«Фільм з’явився у час турбулентних політичних подій, як для України, так і для усього світу. Я профінансував цей фільм, адже прагнув повідомити світові про голодомор. Мене турбував той факт, що на Заході не знали про геноцид, вчинений Сталіним проти українського народу», - додав продюсер.

Депутат Європарламенту Ребека Хармс, яка виступила головним організатором показу фільму у Брюсселі, відзначила, що кінострічка також має допомогти зрозуміти, хто є відповідальним за агресію проти України сьогодні, і чому це сталося.

«Я переконана, що цей фільм допоможе краще дізнатися про одну із найбільш жахливих і штучно створених трагедій – голодомор, що перетворився у геноцид. У Західній Європі більшість людей ніколи не чули про це», - зазначила європарламентарій.

Вона зауважила, що вже створено багато художнього кіно про великі людські трагедії, але досі не було фільму про голодомор українців.

Представник України при ЄС Микола Точицький нагадав присутнім на прем’єрі глядачам про те, що саме Європарламент у 2008 році став першою європейською інституцією, яка визнала голодомор злочином проти людяності.

«Показ цього фільму також є дуже важливим для того, щоб усі зрозуміли, чому Росія окупувала частину України», - наголосив український посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-