Чернівецька лікарня закупила меблі за кошти американських благодійників

Чернівецька лікарня закупила меблі за кошти американських благодійників

Укрінформ
Чернівецька обласна лікарня придбала медичні меблі за грошову допомогу у розмірі 300 тисяч гривень від благодійників зі США.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Чернівецької ОДА.

"Відділення судинної хірургії Чернівецької обласної клінічної лікарні отримало грошову допомогу в розмірі 300 тисяч гривень від благодійників із Сполучених Штатів Америки – громади Української Біблійної Церкви (місто Портланд) для закупівлі медичного меблевого інвентарю", - йдеться у повідомленні.

За словами завідуючого відділення судинної хірургії ОКЛ Дмитра Домбровського, кошти на оновлення меблів вдалось отримати завдяки одному з лікарів зазначеного відділення Юрія Олійника, батько якого є представником української діаспори в США і входить до складу тамтешньої громади Української Біблійної Церкви.

"Ліжка для нашого відділення благодійники спершу хотіли придбати власноруч, однак виникало чимало проблем з їх транспортуванням до України. Тож вони зібрали кошти, надіслали нашому колезі і необхідні для відділення меблі ми вже закупляли самостійно", - підкреслив він.

За кошти благодійників зі США медики придбали 25 багатофункціональних ліжок з матрацами, призначених саме для виходжування хворих хірургічного профілю, та сучасний операційний стіл німецького виробництва.

Д.Домбровський зазначив, що лікарі мали крайню необхідність щодо заміни ліжок, адже після оперативних втручань хворим було важко перебувати на старих панцерних ліжках. Нові меблі суттєво покращать умови їхнього перебування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-