В німецькому університеті студентам з України платять до 850 євро

В німецькому університеті студентам з України платять до 850 євро

Фото
Укрінформ
Українським студентам, які навчаються у школі україністики при Європейському університеті Віадріна у Франкфурті-на-Одері (Німеччина) для іноземців, виплачують від 450 до 850 євро на прожиття.

Про це розповіла Волинським новинам депутат від партії "УКРОП" Ірина Констанкевич після повернення із закордонної поїздки.

"Знаєте, що найбільше мене вразило? Те, що в цьому університеті фокусом діяльності стала Україна. Із 25 відсотків студентів-іноземців після поляків займають другу позицію українці", - сказала вона.

Констанкевич зазначила, що у цьому закладі дуже зацікавлені у студентах з України, там запровадили навіть нову програму, яка дає можливість випускникам наших загальноосвітніх шкіл відразу навчатися після здобуття середньої освіти. 

Також депутат відзначила, що на базі навчального закладу працює літня українська школа, в якій студенти-іноземці можуть опановувати мову, знайомитися з українською культурою, історією, особливостями суспільно-політичного життя. Німців цікавить Україна не лише у вишиванках з короваями на рушниках, а й її сучасність - те, чим живе наша прогресивна, активна молодь – музика, література, зображальне мистецтво. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-