Президент закликав парламент Фінляндії визнати Голодомор геноцидом українців

Президент закликав парламент Фінляндії визнати Голодомор геноцидом українців

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав фінляндський парламент визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Про це він заявив під час зустрічі зі спікером Едускунти (Парламенту) Фінляндії Марією Лохелою в рамках офіційного візиту до Фінляндії, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент також звернувся до Парламенту Фінляндії із закликом прийняти рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі Глава держави подякував парламентарям Фінляндії за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі внаслідок російської агресії. Президент України подякував за послідовну підтримку Едускунтою збереження санкційного режиму проти Росії.

Порошенко привернув увагу пані Лохели до брутального порушення прав людини на тимчасово не підконтрольних Україні територіях, а також закликав сприяти зусиллям України у звільненні українців із російських в'язниць та полону на Донбасі.

Читайте також: Порошенко не бачить підстав для скасування санкцій США проти Росії

Президент відзначив активну роботу делегацій Едускунти в Парламентських асамблеях ОБСЄ та Ради Європи на підтримку позиції України.

Глава держави наголосив на готовності України й надалі розвивати активний діалог з Фінляндією, зокрема й на парламентському рівні. "Маю велику надію, що нещодавно сформована в Едускунті міжфракційна Група дружби з Україною сприятиме активізації парламентської взаємодії між нашими державами", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-