Українці Молдови приєдналися до всесвітнього флешмобу

Українці Молдови приєдналися до всесвітнього флешмобу "Україна Єдина"

Укрінформ
У Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Молдові відсвяткували День Соборності - 98-у річницю підписання Акту об'єднання Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, в заході взяли участь члени українських громадських організацій Молдови та акредитовані в країні українські дипломати.

"На жаль, як і сто років тому, сьогодні Україна змушена захищати свій суверенітет, незалежність та територіальну цілісність. Проте, Україна сьогодні відрізняється зростанням та зміцненням нових можливостей, а також свідомістю суспільства та прагненням пізнати історію своєї Батьківщини", - зазначив у своєму виступі Надзвичайний та Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат нагадав присутнім основні сторінки історії становлення української державності, відзначивши при цьому патріотичний настрій та прагнення нових членів зарубіжного українства зробити свій внесок у збереження єдиної та незалежної України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, загиблих за незалежність країни.

Учасники та гості заходу приєдналися до Всесвітнього флешмобу "Україна Єдина".

Під час заходу були вручені посвідчення закордонного українця представникам української спільноти Молдови.

В неділю у Греко-католицькій церкві Кишинева пройшла літургія на честь Дня Соборності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-