В Афінах пройшов вечір українського кіно

В Афінах пройшов вечір українського кіно

Фото
Укрінформ
6 грудня в столиці Греції відбувся вечір українського кіно, у рамках якого показали фільми Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою" та Олеся Саніна "Поводир".

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Посольства України в Грецькій Республіці.

"6 грудня 2016 року у вщент заповненому кінозалі Державного кіноархіву Греції в Афінах відбувся вечір українського кіно, у рамках якого було продемонстровано шедеври сучасного українського кіномистецтва – фільми Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою" та Олеся Саніна "Поводир", - йдеться у повідомленні. 

Посол України В.Шкуров привітав численну глядацьку аудиторію, висловивши свої сподівання на те, що після показу фільмів грецький глядач матиме змогу краще зрозуміти коріння драматичності сьогоднішніх подій в Україні, жорстокі доленосні випробування Голодомору 1932-1933 років, а також звірства сталінського режиму. Посол зазначив, що високохудожньо переосмислені у картинах Ю.Іллєнка та О.Саніна історичні події без зайвих слів передають біль глибоких ран у душі й долі українського народу, а також висловив сподівання на розуміння і підтримку греками українців сьогодні.

Генсекретар Адміністративної Ради Державного кіноархіву Греції Марія Комніну у своєму вітанні підкреслила своє враження роботою українських кіномитців, відзначила історичну значимість представлених українських фільмів та їхню важливість у розумінні складних процесів сьогодення.

У заході взяв участь відомий український кінорежисер, актор і продюсер Олесь Санін, який представив українські кінострічки та відповів на численні запитання глядачів. Завершення першого та другого фільмів зал зустрів гучними оваціями.

Захід відбувся за організаційної ініціативи українського громадського об’єднання "Центр підтримки і розвитку культурної спадщини – Трембіта" за підтримки Посольства України в Грецькій Республіці, Державного кіноархіву Греції та Державного агентства України з питань кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-