У Лондоні активісти пікетували апартаменти Ахметова

У Лондоні активісти пікетували апартаменти Ахметова

Укрінформ
У неділю, 4 грудня, активісти громадського руху "Лондон Євромайдан" пікетували помешкання олігарха Рината Ахметова в Лондоні і вимагали перевірки законності отриманих ним прибутків відповідно до британського антикорупційного законодавства (UK Bribery Act).

Про це повідомляють Новини діаспори з посиланням на Facebook-сторінку цієї спільноти.

Вони звертають увагу на те, що на окупованій території Донбасу Ахметов має працюючі шахти та заводи.

"Нереально їм працювати без співпраці з окупаційною адміністрацією ОРДЛО. Таким чином, британським службам необхідно перевірити чи не фінансує Ахметов роботою своїх підприємств армію терористів/окупантів. Адже фінансування тероризму відповідно до британського законодавства - це серйозний злочин", – зазначається в їхній заяві.

"Ахметов, який за безцінь приватизував практично всі державні енергогенеруючі підприємства, тепер через високі тарифи видушує з України мільярди. Через формулу Роттердам+ тарифи на електроенергію для споживачів виросли на 30%, а Ахметов збирає додатково мільярди гривень", – наголошують активісти.

"Відповідно до недавнього журналістського розслідування "Наші гроші" за місяць до введення "проахметівської" формули співмешканка голови НКРЕ придбала будинок за $2 млн. Необхідно перевірити чи не було це підкупом за підвищення тарифу, завдяки якому Ахметов тепер має змогу заробляти за кошт держави і споживачів мільярди", – закликають євромайданівці. 

Також вони вимагають правдивої деолігархізації і повернення вкраденого в українського народу.

Українці Великобританії закликали українську діаспору в інших країнах світу "долучитися до справи накладення санкцій на олігархів, які грабують Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-