В День прав людини українців закликають долучитися до акцій на підтримку політв'язнів

В День прав людини українців закликають долучитися до акцій на підтримку політв'язнів

Укрінформ
Світовий Конгрес Українців (СКУ) закликає всі громади у світі, поодиноких осіб та організації провести акції у Міжнародний день прав людини 10 грудня на підтримку українців, незаконно ув'язнених в РФ.

Про це повідомляє прес-служба організації.

"СКУ закликає поодиноких осіб та організації провести акції, які б співпадали з Міжнародним днем прав людини 10 грудня, та взяти участь у заходах, організованих такими інституціями, як Організація Об'єднаних Націй, та правозахисними організаціями, як Amnesty International (Міжнародна амністія)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СКУ заохочує молодь і студентів активно брати участь у цих ініціативах з метою підвищення обізнаності про становище українців, які страждають внаслідок безпосередньої російської агресії в Україні.

Матеріали на допомогу цій ініціативі можна знайти за цими лінками:

Інфографіка під назвою “Українські в’язні в Росії” (англійською мовою);

фото українських політичних в’язнів.

У прес-службі організації просять направляти із заходів 10 грудня фото, відео, пресові повідомлення і заяви до Головного офісу СКУ (uwc@ukrainianworldcongress.org) для подальшого поширення.

“10 грудня 2016 р. станьте голосом українського політичного в’язня в Російській Федерації, який щоденно страждає від принижень і сам не може про це сказати, а також голосом кожного українця, який зазнає переслідувань за захист права українського народу жити у свободі та гідності,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-