Документальний фільм українського студента візьме участь у кінофестивалі IDFA

Документальний фільм українського студента візьме участь у кінофестивалі IDFA

Укрінформ
Фільм «Яма» студента Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Антона Яремчука побореться за призи престижного Амстердамського кінофестивалю документальних фільмів IDFA в категорії «музична картина» (music documentary).

Про це передає Сultprostir

«26-хвилинна стрічка є звітної роботою студента за 4-й курс в творчій майстерні операторського мистецтва, художніми керівниками якої виступають Сергій Лисецький та Дмитро Тяжлов», - йдеться у повідомленні. 

Про свою роботу Антон Яремчук розповідає: «Що означає бути одночасно студентом і диригентом оперного оркестру? Як не потонути в організаційній безодні і впоратися з вороже налаштованим оркестром, не опустивши при цьому найвищу мистецьку планку, поставлену Майстром? Фільм не тільки про приватну історію однієї людини, але про процес художнього академічного навчання в цілому. Як немає «царського шляху в геометрію», так його немає і в світі мистецтва».

Картина Антона Яремчука «Яма» також візьме участь в конкурсі польського фестивалю операторського мистецтва Camerimage в листопаді 2016 року.

Кінофестиваль IDFA відбудеться з 16 по 27 листопада в Амстердамі. У минулому році приз журі цього знаменитого кінофоруму завоював фільм Романа Бондарчука «Українські шерифи», який в 2016-му представляє Україну в оскарівській гонці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-