Австралійський режисер зніме фільм про конфлікт на Сході України

Австралійський режисер зніме фільм про конфлікт на Сході України

Укрінформ
Внук українських емігрантів, австралієць Стефан Бугрин вирішив привернути увагу австралійської спільноти до конфлікту на Сході України кінематографічним проектом «Матері війни».  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Австралії.

«Одного разу я прочитав історію про жінку, син якої загинув під час оборони Донецького аеропорту. Після його смерті вона вирішила вступити до лав армії, щоб робити те, що робив її син. Мене вразила і надихнула ця історія. Уже наступного дня я вирішив, що хотів би зробити фільм про таких жінок, як ця героїня», - розповів режисер.

Він зазначив, що народився в Австралії, але його бабуся і дідусь родом з України. 

"Я ріс, пишаючись своїм українським корінням. Але новини останніх кількох років і всі ці жахливі речі, які відбуваються в Україні, дали мені розуміння, що я мушу щось робити», - каже Стефан.

«Ми провели опитування серед австралійців щоб дізнатися, що вони знають про ситуацію в Україні. Майже жоден з опитуваних нічого не знав, окрім анексії Криму Росією і збиття літака рейсу MH17. Ніхто не знав, що конфлікт триває досі», - каже автор.

Основною сюжетною лінією фільму буде доля українських жінок, яких торкнулася війна на Сході України. Розповідаючи, чому обрав саме такий вимір висвітлення конфлікту, режисер згадує історію жінки, яка втратила свого сина під час оборони Донецького аеропорту.

У липні 2016 року Стефан Бугрин вперше поїхав в Україну, щоб поспілкуватися з жінками і солдатами. Його вразило ставлення людей один до одного і їх ставлення до того, що відбувається і він остаточно утвердився на думці, що його фільм потрібен Україні.

«Лише одну ніч я провів на передовій з українськими солдатами. Я страшенно злякався. Я не можу собі уявити, що люди живуть так кожний день, так близько з тими, хто хоче вбити тебе. Я зустрів багатьох людей, сім'ї або друзі яких загинули на передовій. Ніхто не заслуговує такого життя. Я хочу розповісти ці історії», - каже Стефан Бугрин.

Очікується, що проект «Матері війни» буде завершено до Міжнародного кінофестивалю у Мельбурні в березні 2017.

«Я планую завершити свій фільм і представити його на Міжнародному кінофестивалі в Мельбурні у березні 2017. Якщо мою стрічку приймуть, я вважатиму, що виконав одну із місій свого життя», – каже автор.

Крім того, студія «Сквод» планує представити проект про Україну і на інших міжнародних фестивалях.

«Я хочу, щоб цей конфлікт закінчився. Я хочу, щоб міжнародне співтовариство зробило більше, щоб допомогти зупинити бойові дії. Уже більше 10 тисяч людей загинуло. Ця цифра не може зростати. Ми мусимо щось робити», - підсумовує автор.

Детальнішу інформацію про фільм «Матері війни» можна отримати на сторінці студії та проекту у мережі ФБ.

Іван Юсип’юк, КАНБЕРРА, 17 жовтня 2016 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-