В Україні пройшла чергова сесія американської програми «Відкритий світ»

В Україні пройшла чергова сесія американської програми «Відкритий світ»

Фото
Укрінформ
В Україні (Київ та Полтава) 27-29 серпня відбулася чергова сесія лідерської програми «Відкритий світ».

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

Цього разу сесія «Відкритого світу» складалася з двох частин. В суботу 27 серпня в Американському домі в Києві відбулася зустріч випускників «Відкритого світу» різних років (переважно 2013-2016). Вони розказали про зміни в їх житті та діяльності, що сталися завдяки цій програмі. 

Серед багатьох цікавих доповідей можна виокремити, наприклад, три таких розповіді. 1. Олександр Бублик («Відкритий світ»-2013) розказав про започатковану ним систему збору та вивезення побутового сміття в кількох сільрадах Полтавської області. 2. Катерина Боняківська («Відкритий світ»-2015) доповіла про досвід роботи в центрі соціальної реабілітації дітей, вивезених із зони АТО. 3. Оксана Ковтун («Відкритий світ»-2016) розказала про організацію дослідження щодо корупції в вишах на прикладі Запорізького університету та про те, як це співвідноситься з подібними дослідженнями по всій Україні.

Підсумок низки доповідей про пост-програмні результати випускників Центру лідерства «Відкритий світ» підвів менеджер програми Люїс Маданик. Після чого партнер Центру лідерства президент організації Rochester Global Connections Тамара Денисенко поїхала на кілька днів до Полтави, щоб на власні очі побачити, як робота «Відкритого світу» проходить на місцях.

Програма була заснована Конгресом США в 1999 році з ініціативи академіка Дмитра Лихачова та директора Бібліотеки Конгресу США д-ра Джеймса Біллінгтона. В 2003 році програма була поширена на Україну. Програма «Відкритий Світ» покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам у різних галузях діяльності зустрітися зі своїми американськими колегами й обмінятися досвідом та ідеями з найбільш важливих для обох сторін питань.

Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України.

Олег Кудрін, 29 серпня 2016 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-