На Тернопільщині з'явився пам’ятник заробітчанам

На Тернопільщині з'явився пам’ятник заробітчанам

Фото
Укрінформ
У Зарваниці на Тернопільщині відкрили пам’ятник мігрантам. Встановлення цього постаменту стало кульмінацією днів паломництва - Міжнародної пішої прощі родин мігрантів, яка проходила з 5 по 14 серпня. 

Про це ZIK повідомили у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ. 

«Пам’ятник мігрантам – це втілена в металі постать дівчини, що плаче, тримаючи в руках ікону. З лівого боку біля дівчинки – валіза, справа – камінь, на якому лежить вишитий рушник. На рушнику – горстка землі, з якої проростає жолудь. Зверху на камені вибиті слова євангелиста Івана: «Щастя у Господі, бо Він дорога, щастя і життя», - йдеться у повідомленні. 

Цьогоріч у прощі до Марійського духовного центру в Зарваниці взяли участь близько півтисячі паломників. Серед них були учасники з Львівської, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської, Вінницької, Волинської, Закарпатської областей України та Австрії.

Паломницький шлях протяжністю 236 кілометрів подолали також заробітчани з Чехії, Іспанії, Італії, Німеччини, США, Канади, Росії та прочани, близькі яких виїхали на заробітки в Португалію, Ізраїль, США, Канаду й Польщу.

Пам’ятник споруджено за підтримки фундації «Мігрантес» (Рим, Італія), церковних громад Італії, Іспанії, Португалії, пасторально-міграційного відділу УГКЦ, паломників піших прощ мігрантів та їх родин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-