Google вклав гроші в український стартап із оренди житла

Google вклав гроші в український стартап із оренди житла

Укрінформ
Платформа оренди житла в Каліфорнії Rentberry, яку заснували українці, залучила додаткові інвестиції. У проект вклали $320 000 представники компаній Google, WP Global Partners і Boston Venture Fund

Про це пише AIN.UA

Фішка Rentberry в тому, що на сайті можна пропонувати свою ціну за квартиру, буквально перетворюючи процес здачі-оренди в аукціон. Оскільки в Сан-Франциско, Нью-Йорку, Лос-Анжелесі та інших великих містах дуже висока конкуренція на житло, така функція може стати для орендодавців справжньою золотою жилою.

Угода доповнила перший раунд інвестицій в Rentberry – у грудні 2015 року стартап залучив $ 845 000 світових інвесторів і отримав оцінку в $3 млн, не маючи готового продукту. Таким чином, сумарно Rentberry привернула інвестиції на загальну суму $1,17 млн.

Запуск платформи відбувся лише в травні, після чого на Rentberry звернули увагу ряд популярних ЗМІ в Америці, серед яких CBS, Vanity Fair, Independent і інші.

«Після вдалого запуску проекту, освітлення в топових американських ЗМІ, до нас почали самі звертатися інвестори. Додаткове фінансування компанія Rentberry отримала протягом трьох тижнів», – повідомив СЕО проекту Олексій Любинський.

За його словами, до стартапу стукали інвестори з Азії, Америки, Європи та СНД, але засновники дуже ретельно підходять до вибору інвесторів. Для початку вирішили відразу відсікти інвесторів з СНД і приймати пропозиції тільки від міжнародних інвесторів.

«Сумарно ми могли б підняти набагато більше грошей. У всіх наших інвесторів дуже добрі зв’язки, потрібна нам технічна або бізнес експертиза, а також сильне бажання змінити в кращу сторону сектор оренди нерухомості», – говорить Любинський.

Rentberry – це платформа для довгострокової оренди житла в США. Всі процеси – перегляд квартири, підписання договорів і щомісячні платежі – відбуваються онлайн, також орендодавець може перевірити з його допомогою кредитну історію орендаря. 

Rentberry заснували українці Олексій Любинський, Лілія Остапчук та Арсен Костенко. Велика частина команди знаходиться в Києві, троє – в Сан-Франциско. За словами Олексія, з моменту запуску команда поповнилася розробниками та інженерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-