Українці зведуть три арт-об'єкта для фестивалю в Угорщині

Українці зведуть три арт-об'єкта для фестивалю в Угорщині

Укрінформ
Група українських митців SCAFFOLD створить кілька масштабних арт-об’єктів на території фестивалю Sziget 2016, який проходитиме впродовж 10-17 серпня в Будапешті.

Про це пише Сultprostir.

Художники подали чотири своїх проекти на конкурс інсталяцій Art Of Freedom і виграли тендер на створення трьох.

Перша інсталяція – це дерев’яні кульбаби заввишки 6 метрів із квітками у вигляді куль. Автори планують сконструювати драбину, по якій можна буде залазити всередину кулі. Але поки ведуться переговори стосовно безпечності цього елементу.

Також SCAFFOLD сконструюють дерев’яну альтанку, яка буде вирізана таким чином, що створить гру світла і простору, та зроблять фігури тварин з мішковини і сіна, на яких можна буде відпочити.

«Ми домовилися працювати як волонтери, тому нам дають кошти лише на матеріали, – сказав один із авторів Олег Баклажов. – Кожен з нас заробляє на життя в інших сферах, тому ми робимо це, в першу чергу, тому, що нам цікаво».

Українські художники монтуватимуть інсталяції з 2 по 9 серпня до відкриття «Сігету». Ці об’єкти будуть розкладними і зможуть бути використані на інших open air локаціях.

До арт-групи SCAFFOLD входять чотири художники – Ігор Цикура, Галина Осадча, Володимир Чорний і Олег Баклажов, які працюють в жанрах стріт-арту, ленд-арту, сценографії, а також беруть участь в мультижанрових колаборативних проектах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-