Дівчина-переселенка з Луганщини виграла поїздку до Бразилії

Дівчина-переселенка з Луганщини виграла поїздку до Бразилії

Укрінформ
16-річна дівчина-переселенка Валерія Гавриленко, яка зараз живе в Дніпрі, в рамках проекту "Скаути для України" виграла поїздку на відпочинок до Бразилії. 

Про це повідомляють Новини діаспори з посиланням на kp.ua.

"Ми оголосили конкурс на краще есе про світ, - розповів керівник обласної організації скаутів Юрій Галицький. - Школярі з Дніпропетровської області надсилали нам свої роботи, а ми оцінювали не тільки їх, але і відстежували успішність кожного учасника, перевіряли оцінки, адже перемога дістається тільки лідерам".

Головною метою поїздки українських дітей-переселенців до Бразилії є психологічна реабілітація після важких подій на батьківщині.

Зазначається, що у конкурсі брали участь кілька сотень дітей віком від 11-ти до 17-ти років. Це переселенці з Луганської та Донецької областей, які зараз навчаються в школах Дніпра й області.

"У творі я писала про те, що відчувала, коли в мій будинок прийшла війна, як переживала розставання з рідним містом. Ця ситуація дуже багато чого мене навчила. Перш за все, тому, що потрібно цінувати мир навіть тоді, коли, здається, ніщо не може його порушити", - розповіла переможниця.

Окрім Валерії, квиток до Бразилії виграла ще одна дівчина з Миколаївської області. 30 червня вони вилітають до Бразилії і повернуться аж 20 липня. За три тижні в Бразилії українки не тільки відвідають головні міста країни, а й вирушать у похід по сельві (вологі екваторіальні ліси - ред.) з місцевими скаутами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-