В Таллінні за участю українців проходять Дні Старого міста

В Таллінні за участю українців проходять Дні Старого міста

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Естонії відкрилися XXXV Дні Старого міста, що триватимуть до 5 червня. Активну участь в них бере місцева українська громада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Святкові дні, що співпали з Днем захисту дітей, відкрилися ранковою дитячою ходою до Ратушної площі, де увечері відбувся великий концерт. Під час його проведення з дахів спустилися славетні талліннські сажотруси. А мешканці старовинних будинків (в історичному вбранні) назустріч їм відкрили вікна, пускаючи літо до хати. Після цього в небо було пущено безліч кольорових кульок.

Програма п'ятиденного свята включає майже півтисячі заходів на будь-який смак і вік. В їх числі 105 концертів, 99 вистав, 67 екскурсій і 91 майстер-клас. Вони проходитимуть в 89 місцях по всьому Старому місту.

Активну участь у п'яти святкових днів беруть місцеві українці. В суботу 4 червня в програмі народної культури 40 хвилин з 4-годинного концерту виступатимуть українські вокальні та танцювальні колективи. Виступ їх організовує Конгрес українців Естонії.

А ще кожен день зранку в Українському культурному центрі проходитимуть майстер-класи з вироблення дерев'яних конячок. В неділю в старовинній вежі Грусбеке-Тагуне буде відкрито Талліннський Музей дерев'яних конячок. Почесне місце серед експонатів займе вироблений з дерева кінь козака Мамая.

Місцеві суспільні та політичні діячі сказали, що високо цінують громадську активність естонських українців. Та висловили жаль з приводу того, що робочий візит голови МЗС України Павла Клімкіна відбудеться лише 8 червня, вже по завершенню яскравих і насичених Днів старого міста.

Олег Кудрін, 2 червня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-