Українці в Польщі об'єднаються у профспілку

Українці в Польщі об'єднаються у профспілку

Укрінформ
Українці в Польщі створять власну проспілку заради вищих зарплат та кращих умов праці.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Створення нової організації, – це спільна ініціатива українців, які нарікають на різні форми дискримінації, та Загальнопольського альянсу Профспілок, який прагне допомогти їм боротися за свої права", - йдеться в повідомленні.

У польському Катовіце відбулися перші установчі збори профспілки. Незабром документи про заснування Профспілки українських працівників потраплять до Крайового судового реєстру. Офіс профспілки знаходиться у Варшаві. 

“Українці, які найчастіше працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами права праці і соціального забезпечення, але їх просто експлуатують і обманюють. Вони не знають своїх прав і не знають до кого звернутися за допомогою”, - наголосив директор Міжнародного відділу Загальнопольського альянсу Профспілок Пьотр Островський.

Організатори сподіваються, що нова профспілка сприятиме забезпенню українським працівникам умов, передбачених Міжнародною організацією праці, і що це дасть гарантію забезпечення мінімальних стандартів праці, прийнятих у Польщі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-