Мастер Йода може стати новим українським супергероєм

Мастер Йода може стати новим українським супергероєм

Укрінформ
На фестивалі «День українського супергероя», який пройде в Києві 21-22 травня, обиратимуть кращого героя серед персонажів народних казок і билин. Одним із них стане Старий Ох, який є прототипом Майстра Йода – відомого джедая із фантастичної саги «Зоряні війни».

Про це повідомляє Сultprostir.

«Старий Ох – це персонаж з української міфології, який дуже схожий на Майстра Йода. Ох виходив до людей, коли вони просили його про допомогу, і давав цінні поради», – розповіли організатори фестивалю, котрі досліджували український фольклор.

«На жаль, зараз дітям мало читають казки, тому вони знають тільки Супермена і Людину-Павука. Ми хочемо звернути увагу на те, що у нас є багато своїх героїв із незвичайними суперздібностями», – зазначають організатори.

На фестивалі «День українського супергероя» пройде майстер-клас від чемпіона України з боксу Віктора Постола, літератор Сашко Лірник читатиме казки, а Вінницький театр ляльок покаже виставу про Івасика Телесика.

В рамках фестивалю відбудеться допрем'єрний показ однієї з частин нового мультфільму «Козаки. Футбол», а також пройдуть майстер-класи з бойових мистецтв від Школи українського бойового гопака «Шаблезуб», заняття зі створення іграшок і кулінарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-