Українцю з США вручили престижну нагороду в економічній науці

Українцю з США вручили престижну нагороду в економічній науці

Укрінформ
Американська економічна асоціація присудила медаль Джона Бейтса Кларка 37-річному економісту українського походження Юлію Саннікову. 

Про це повідомляє Новое время з посиланням на прес-реліз асоціації. 

“Юлій Санніков – теоретик, який розробив нові методи для аналізу безперервних у часі динамічних ігор, використовуючи стохастичні методи обчислення, – сказано в документі. – Його роботи не тільки пробили новий лід в методології, але також мають істотний вплив на прикладні розробки“.

Сфери застосування відкриттів Саннікова – дизайн цінних паперів, теорія контрактів, макроекономіка, мікроструктура ринку, змови.

“У нього свіжі ідеї, і майже всі його роботи піднімають існуючі дослідження на нові рівні, відкриваючи нові напрямки. Його досягнення особливо виділяються на тлі відносно невеликої кількості проривів у мікроекономічній теорії в епоху, коли макроекономічні теоретичні моделі обмежені через складність даних, що істотно впливає на економічні висновки“, - йдеться у прес-релізі.

Алан Блайндер, колега Саннікова по Прінстону, в коментарі для Bloomberg зазначив, що лауреат продемонстрував надзвичайне вміння застосовувати глибокі теоретичні розробки до важливих питань монетарної політики і фінансової системи.

Санніков закінчив школу в Севастополі в 1994-му, тричі представляв Україну на всесвітній математичній олімпіаді, де виграв три золоті медалі. Вищу освіту поїхав отримувати в США, вступив на математичний факультет Прінстонського університету.

Закінчивши його в 2000-му, українець відразу ж був прийнятий на докторську програму з управління бізнесом в Стенфордській школі бізнесу. Уже в 2004-му, будучи 26-річним вченим, Санніков захистив докторську дисертацію на тему "Ігри з діями", що неповністю спостерігаються, в безперервному часовому континуумі (Games with Imperfectly Observable Actions in Continuous Time). З липня 2008-го він викладає на економічному факультеті рідного йому Прінстонського університету.

Медаль Джона Бейтса Кларка з 1947 року присуджується американським економістам у віці до 40 років, які зробили істотний внесок у розвиток економічної думки. 12 з 30 економістів, нагороджених цією відзнакою, в подальшому стали лауреатами Нобелівської премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-