Українці Молдови відвідали майстер-клас з писанкарства

Українці Молдови відвідали майстер-клас з писанкарства

Укрінформ
Майстер-класи з виготовлення Пасхальних писанок напередодні святкування православного Великодня провели у Кишиневі майстри вищої категорії з Чернівців Світлана Бойко та Тетяна Стоян.

Майстер-класи було організовано жіночою громадою Молдови за сприяння Посольства України у Республіці Молдова.

Як повідомляє власний кореспондент  Укрінформу у Молдові,  у заході взяли участь учні Кишинівських теоретичних ліцеїв з вивченням української мови, Української недільної школи, а також представники української громади Молдови, дипломатичного корпусу та члени їх родин.

Досвідчені майстрині з Чернівців поділилися з присутніми традиціями і секретами майстерності чудового виду мистецтва – писанкарства, влаштувавши всім присутнім своєрідне свято, розповіла перший секретар Посольства України у Молдові Ала Отверченко.

Вона відзначила, що надзвичайно приємно те, що у майстер-класі з однаковою цікавістю працювали як діти, так і їх батьки, оволодіваючи основами рідкісного українського мистецтва.

Гості з Чернівців провели також презентацію власної колекції писанок.

«Ми з радістю і сердечним  теплом приїхали до Кишинева, щоб донести до українців тонкощі нашого мистецтва, навчити діток і дорослих основ володіння писаком, з-під якою народжуються чарівні узори на писанках. Також хочемо передати всім наше прагнення миру та спокою для нашої рідної України», - відзначила Світлана Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-