Парафії Польщі збирають кошти для українців на Світові дні молоді у Кракові

Парафії Польщі збирають кошти для українців на Світові дні молоді у Кракові

Укрінформ
Декілька польських парафій допомагає збирати кошти для української молоді, котра хоче взяти участь у Світових днях молоді 26-31 липня у Кракові. 

Про це повідомляє Польське радіо.

Єпископ Еміль Парафінюк з Центру Світових днів молоді Варшавсько-празької єпархії каже, що не усі парафії можуть дозволити собі допомогти поїхати хоча б одній людині на липневий захід Римо-католицької церкви у столиці Малопольщі. Він додає, що молоді українці намагаються самотужки покрити кошти поїздки, але не всі мають таку змогу. 

Отець Томаш Кшемінський з парафії у Буську біля Львова хоче допомогти приїхати на зустріч з Папою Римським 60 особам з трьох римсько-католицьких парафій в Україні, що перебувають під опікою отців-салетинів. Кошт перебування у Кракові – це понад 200 євро. А це складає близько 2-3 українських середніх зарплат.

Частина суми, необхідна для покриття перебування молоді з України у Кракові під час Світових днів молоді та візиту Папи, буде покрита зі збірки, організованої під гаслом «Квиток для брата». Це допомога, що спрямована на підтримку молоді з 13 країн Східної Європи та Кавказу, котра хоче взяти участь у заході.

На сьогодні вже зібрано понад мільйон злотих (більше 230 тис. євро). Це 30% від необхідної суми. Акція триватиме до кінця травня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-