Українські лікарі-травматологи опанували міжнародні стандарти

Українські лікарі-травматологи опанували міжнародні стандарти

Укрінформ
Західні стандарти медицини запроваджує в Україні громадська організація діаспори «Захист патріотів». Слідом за курсом бійця-рятувальника за стандартами НАТО, волонтери узялися просувати міжнародні практики у травматології. На навчаннях у столичній лікарні №17, де брали участь американські та британські інструктори, побували наші київські кореспонденти.

Про це повідомляє Голос Америки.

Роль травмованих грають професійні актори. Кров несправжня, хоч і виглядає натурально. У цій зімітованій ДТП все, як буває у реальному житті: паніка, метушня, крики. І не відразу розбереш, хто мертвий, а хто лише втратив свідомість. І лічені хвилини маєш на те, щоб комусь врятувати життя.

Саме такою імітацією, максимально наближеною до екстремальних ситуацій, завершують тренінги американські лікарі-травматологи. Тепер міжнародні стандарти запроваджують і в українських клініках.

Американський військовий хірург-травматолог Блейк Віндерлем каже, що важливо розуміти, що лікарям необхідно тренуватися в ситуаціях, максимально наближених до життєвих реалій.

«Це не ігри, не якийсь дитячий садок. У команді медиків кожен має чітко знати свою роль. Хто транспортує пораненого, хто надає невідкладну допомогу на місці, хто просить розійтися зівак-перехожих. Якщо ти ніколи не мав такого реалістичного тренінгу, то на місці пригоди ти розгубишся і не зможеш допомогти пацієнту», - зазначив Віндерлем.  

За словами лікаря-анастезіолога Інни Кучинської, симуляція – це одна з нових ланок навчання, яка практикується за кордоном.

«Через те, що лікарі в інших країнах тренуються весь час в симуляціях на манекенах, вони не роблять помилок на людях», - заявила інструктор ГО «Захист патріотів» Інна Кучинська.

Тижневе навчання у столичній лікарні №17 оплатив «Союз українок Америки».

Хірург, меддиректор ГО «Захист патріотів» Олександр Лінчевський каже, що на сьогодні цей курс – це найкраще навчання при тяжкій політравмі, який доступний в Україні.

«У світі є небагато курсів, які можуть зрівнятися з цим по кількості знань, напруженості, кінцевому результату», - підкреслив він.

Такі курси завдяки допомозі української діаспори вже пройшли військові лікарі Міноборони, Нацгвардії, Прикордонної служби.

На погляд американського військового парамедика Луїса Джонсона в Україні прекрасні лікарі, з чудовою освітою. Йдеться про те, щоб навчити їх діяти в екстремальних ситуаціях так, як роблять на Заході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-