В ОАЕ з'явиться перша суботня українська школа

В ОАЕ з'явиться перша суботня українська школа

Укрінформ
В Об'єднаних Арабських Еміратах готується до відриття перша суботня українознавча школа. 

Організували навчальний заклад українці – члени ініціативи "FromUA Культурна дипломатія" за підтримки Української греко-католицької церкви в ОАЕ, передає Gazeta.ua.

"За межами Батьківщини перед етнічними українцями дуже гостро постає питання збереження української автентичності. Молоде покоління активно і швидко асимілюється в нове суспільство, - розповідає отець Юрій Юрчик, капелан української громади в Апостольському Вікаріаті Південної Аравії. - Саме тому, ми, церква та небайдужі українці, глибоко переймаємося цими тенденціями. Ми вважаємо, що вирішити ситуацію можна, створивши професійні навчально-освітні заклади".

Мета діяльності школи – не лише навчання, але й всебічний розвиток дитини.

"Ми створили сприятливі умови для навчання, виховання, креативного розвитку та творчості молодого покоління в дусі кращих українських традицій. Культивування народних звичаїв та традицій, які зв'язують цілі покоління, стане запорукою успішної передачі культурної спадщини", - коментує засновниця школи Олена Лук'янова.

Одне з головних завдань школи – знайти унікальний підхід до кожної дитини. Адже через мультикультурне середовище в ОАЕ рівень знання української мови суттєво відрізняється серед дітей.

"Ми створили спеціальну методику, яка допоможе навчати дітей у комфортному темпі для кожного. Таким чином, ми мотивуватимемо дітей ходити до суботньої школи", - додають організатори.

Наразі колектив закладу працює над адаптацією навчальних програм МОН з української мови та літератури, історії України з урахування особливостей української школи вихідного дня; календарно-тематичним плануванням уроків, підбором та впровадженням інноваційних методів навчання. Зокрема, спеціалісти розробляють інтерактивні ситуаційні та творчі вправи, навчальні ігри.

Адаптувати шкільні курси для викладання допомагають відділ освіти Конотопської міської ради, Конотопська школа мистецтв, а мистецькі програми - дитячий театр "Мюзикл Хол" на базі київської школи "Екологія культури".

Директором школи стала Оксана Федулова. За освітою - психолог. Переїхала з України до Еміратів 5 років тому. В ОАЕ займалась вихованням власних дітей. Коли почула про створення української школи, взяла частину організаційних моментів на себе. Допомагала в підготовці документації, розробці та адаптуванні програм, налагоджуванні зв'язків з освітянськими установами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-