Українці в ОАЕ організували акцію на підтримку стрічки-претендента на «Оскар» «Зима у вогні»

Українці в ОАЕ організували акцію на підтримку стрічки-претендента на «Оскар» «Зима у вогні»

Укрінформ
Українська громада ОАЕ організовує 27 лютого в Дубаї показ документальної стрічки «Зима у вогні: Боротьба України за свободу».

Демонстрація фільму є акцією на підтримку української стрічки, номінованої на «Оскар» 2016 року у категорії «найкращий документальний фільм», повідомили Укрінформу в громаді.

«27 лютого, у ніч напередодні вручення премії «Оскар», в Дубаї демонструватимуть стрічку «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» про події Майдану, яка є номінантом від України в категорії «найкращий документальний фільм 2015 року. Це наша акція підтримки України на «Оскарі», - зазначилаУкрінформу координатор громади Ірина-Ізольда Горбильова.

За її словами, на показі в Дубаї очікується аншлаг. «Продюсер фільму Євген Афінеєвський буде з нами на скайп-зв’язку із Голівуда, де відбуватиметься церемонія вручення нагород. Ми бажатимемо стрічці удачі та перемоги, адже вперше Україна може отримати «Оскар» за найкращий фільм»,  - додала Ірина.

Вона нагадала, що за історію «Оскара» українці отримували премію п’ять разів, але в технічних номінаціях. «Це вперше, коли український фільм потрапив у шорт-лист фільмів. Це успіх на світовому рівні», - впевнена Ірина.

Показ фільму у Дубаї відбудеться о 17:00 за місцевим часом за адресою Al Serkal Av., Al Qouz. Організатором заходу є Ukrainian Clubhouse – соціально-культурна ініціатива, заснована  Наталією Лисенко. За її словами, проект Ukrainian Clubhouse засновано на базі 4DstudioR і MyGallery для просування української культури на Близькому Сході шляхом проведення музичних, кіно-, літературних та художніх вечорів, виставок живопису тощо.

Віталій Федянін, Київ. 26 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-