Український футболіст відкриє школу в Чикаго для вихідців з України

Український футболіст відкриє школу в Чикаго для вихідців з України

Укрінформ
Найтитулованіший українець в історії американської MLS, чемпіон США - 2004 Дмитро Коваленко відкриє футбольну академію в Чикаго.

Про це пише "Сегодня Спорт".

"Ще в минулому році Коваленко отримав пропозицію з Чикаго відкрити там футбольну академію. Знайшлися серйозні інвестори (їм, серед іншого, належать баскетбольний клуб "Чикаго Буллс" і бейсбольний "Чикаго Уайт Сокс"), які хочуть вкласти кілька мільйонів доларів в приватну футбольну академію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, в американському місті досить численна українська і польська діаспори, тому інвестори розраховують, що бажаючих займатися в академії колишньої зірки клубу буде більш ніж достатньо.

Засновники академії вже знайшли в Чикаго ділянку землі, на якому скоро побудують футбольний комплекс, що включає в себе кілька полів і критий манеж. Там будуть займатися учні академії, а у вільний від їх тренувань час поля будуть здаватися в оренду.

"Безліч дітей, особливо вихідців з емігрантського середовища, теж хочуть займатися футболом. Так що впевнений у тому, що наш проект буде мати успіх", - сказав Коваленко.

За словами Дмитра, навчання в академії буде платним, але сам він відійде від тренерської діяльності: "Мені потрібно вирішувати безліч оргпитань, так що просто не вистачить на це часу і сил". 

Нагадаємо, кар'єра Коваленко в MLS почалася якраз у "Чикаго Файр", який задрафтував його ще в 1998 році як кращого бомбардира студентської ліги США. Український футболіст, він же екс-одноклубник Бекхема, після закінчення кар'єри в 2010 році вирішив залишитися в Лос-Анджелесі, де грав за "Гелаксі". Дмитро пройшов навчання на тренерських курсах і працював до останнього часу з дитячими та юнацькими командами, а також займався бізнесом - установкою дитячих і спортивних майданчиків. 

Додамо, що Дмитро Коваленко - не перший футболіст з пострадянського простору, який відкрив у США свою академію. Так, вже багато років в Сан-Дієго (штат Каліфорнія) функціонує школа екс-форварда "Динамо" Олександра Хапсаліса. А в Нью-Йорку своя академія у чемпіона ОІ-88 Ігоря Склярова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-