Австралійські українці з Вікторії зібрали кошти на допомогу Україні

Австралійські українці з Вікторії зібрали кошти на допомогу Україні

Укрінформ
В австралійському штаті Вікторія відбувся збір коштів, ініційований групою «Ми з тобою, Україно!». 

Кошти, зібрані під час благодійної акції, проведеної у форматі Fundraising BBQ, будуть спрямовані на адреси кількох волонтерських та благодійних організацій в Україні, з якими співпрацюють австралійські активісти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це наша перша організована акція, до того активісти діяли на персональні основі. Зібрані у неділю кошти і речі ми надіслали Оксані Лазебник, яка допомагає багатьом дітям, а гроші перерахували фонду «Краб», що опікується дітьми хворими на рак», - розповів один із організаторів спільноти Юрій Ткач.

У планах спільноти інші акції на підтримку України, найближча - проведення благодійного ярмарку. Окрім того організатори планують зареєструвати об’єднання, щоб мати змогу стати офіційним одержувачем благодійних внесків.

«Після цього ми зможемо виходити і на австралійських жертводавців для збору пожертв», – сказав Ткач.

Як відомо сторінку у Фейсбуці «Ми з тобою, Україно!» було створено в грудні минулого року, з метою об'єднання зусиль українцiв Австралiї, в першу чергу штату Вiкторiя, для допомоги Українi, а також для допомоги новоприбулим українцям в адаптації в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-