Дослідники знайшли прямих нащадків Мони Лізи, які мають українське походження

Дослідники знайшли прямих нащадків Мони Лізи, які мають українське походження

Укрінформ
Італійські дослідники знайшли пра-пра-правнучок жінки, котру нині вважають найімовірнішою моделлю, з якої Леонардо да Вінчі написав портрет “Мони Лізи”.

Про це ідеться у матеріалі ТСН.

Сестри Наталія та Ірина Строцці належать до одного з найдавніших аристократичних сімейств італійської Тоскани. За їхніми словами, про спорідненість із “Джокондою” вони знають із дитинства.

Дослідник Доменіко Савіні, який знайшов сестер, вивчав архіви одного з найдавніших флорентійських сімейств Строцці. За словами вченого, він не повірив власним очам, коли натрапив на папери, що підтверджували факт того, що наймолодші Строцці є прямими нащадками Лізи Герардіні, з якої писав свою “Джоконду” Леонардо да Вінчі.

Однак, ще одним відкриттям виявилось те, що сестри Стоцці мають українських предків: їхня бабуся по материнській лінії народилася у Києві, а дідусь – француз родом з Одеси.

Загалом, генеалогічне дерево Строцці вражає гучними іменами:  Уїнстон Черчіль, засновник італійської історіографії та друг Макіавеллі – Франческо Гуччардіні, Тереза Моцці, чиєю вродою захоплювався Наполеон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-