Українському активісту заборонений в'їзд до Росії

Українському активісту заборонений в'їзд до Росії

Укрінформ
Український активіст, співголова регіональної громадської організації "Українці Москви", журналіст Віктор Гіржов минулої ночі був знятий з поїзда на перехідному пункті "Брянськ-Орловський".

Про це він розповів у середу кореспондентові Укрінформу.

«Не зовсім розумію, що відбувається і чому. Схоже, все, як було з Юрою Кононенко (активіст української діаспори був оголошений персоною нон-грата в РФ в 2009 році, - ред.). Сказали, постановою ФСБ мені заборонений в'їзд до Росії на п'ять років. Сиджу в Брянську, чекаю, чим можна повернутися до Києва», - сказав Гіржов.

Віктор Гіржов, співголова регіональної громадської організації "Українці Москви", відповідальний секретар загальноросійської громадської організації "Український конгрес Росії". Він жив у Москві близько двадцяти років, відомий як журналіст і політолог, веде активну громадську діяльність. Двічі був секретарем виборчої комісії на території українського посольства в Москві під час парламентських і президентських виборів в Україні. Регулярно виступав у теле- і радіоефірах з проукраїнських, демократичних позицій. У Москві у Віктор Гіржова залишилися дружина і двоє дорослих дітей.

Нагадаємо, що у вівторок Вірі Савченко, сестрі народного депутата України Надії Савченко, був заборонений в'їзд до Росії до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-