Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

В Бельгії вшанували пам'ять загиблих військових і Героїв Небесної сотні. Фото

Укрінформ
Українська громада в бельгійському місті Антверпен у неділю, 22 лютого, провела акцію вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні та загиблих українських військових.

Українська громада в бельгійському місті Антверпен у неділю, 22 лютого, провела акцію вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні та загиблих українських військових.

Про це повідомила організатор заходу, керівник відділення Об'єднання українок Бельгії в Антверпені Надія Сеничак, передає Радіо Свобода.

"Я звернулася до жінок з Об'єднання українок Бельгії, щоб ми могли провести акцію вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Всі погодилися. Ми тут усі розуміємо, що відбувається в Україні, переживаємо, плачимо. Ми відчували, що в людей є потреба пережити цей біль разом, у громаді, а не лише щодня перед екраном комп'ютера, звідки читаємо новини", – розповіла вона.

Вшанування Героїв Небесної сотні в Антверпені

При цьому, організаторка акції зауважила, що такі заходи потрібно проводити ще й тому, що в українців є потреба колективно пережити спільні для України трагедії. 

Під час вшанування пам'яті загиблих згадали найтрагічніші події останнього року, пов'язані з Майданом та війною: розстріл Небесної сотні, збиття малайзіського "Боїнга", Іловайський "котел", битву за Донецький аеропорт, боротьбу за Дебальцеве, розстріл автобусу з мирними жителями під Волновахою, обстріли мирних міст України. В акції теж взяли участь і діти з товариства "Пласт", які тримали портрети Героїв Небесної сотні, читали вірші про війну в Україні.

Крім того, українці Антверпена також зібрали частину коштів, потрібних для придбання санітарного автомобіля для української армії. Іншу частину вартості оплатить українська громада Брюсселя.

Раніше українська громада Анверпена зібрала кошти, на які придбали 69 інвалідних колясок для травмованих українських бійців.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-