У Рівному «Крим SOS» презентував роботи української художниці

У Рівному «Крим SOS» презентував роботи української художниці

Фото
Укрінформ
У Просторі інтеграції в Рівному відбулася презентація робіт української художниці Ірини Вале, виставку організувала громадська організація «Крим SOS», картини показують злочини російської влади проти людей, культури та природи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«10 років кримського спротиву російській окупації. У Рівному презентували картини про злочини російської влади», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Просторі інтеграції відбулася презентація ілюстрацій української художниці Ірини Вале. Виставку організувала ГО «Крим SOS». Картини показують злочини російської влади проти людей, культури та природи. Як підкреслюється, це – прояв підтримки для тих, хто вистояв проти агресії, захищав свою свободу в Криму і продовжує супротив і зараз.

У Рівному «Крим SOS» презентував роботи української художниці / Фото: Рівненська ОДА

Підкреслюється, що із захоплення півострова 10 років тому розпочалася сучасна російсько-українська війна. «Крим SOS» підготував добірку фото- та відеоматеріалів, які демонструють як тисячі жителів півострова чинили спротив окупації, виходили на мітинги, акції протесту проти перебування російських військ у Криму, бойкотували «референдум».

«Необхідно підвищувати обізнаність про анексію півострова, формувати глибше розуміння наслідків, які вже зараз відчувають далеко за межами нашої держави», - зауважила керівниця Простору інтеграції Олена Хомич.

Читайте також: На Київщині відкрили виставку картин херсонських художників, які пережили окупацію

Як повідомлялося, у лютому 2023 року відбулася виставка артпроєкту «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією». Українська ілюстраторка Ірина Вале створила 10 ілюстрацій про дев’ять років життя півострова під російською окупацією. Ілюстрації демонструють злочини росії в Криму та їхні наслідки, мирний спротив та незламний зв’язок Криму та материкової України.

У грудні 2023 року у Рівному відкрили Простір інтеграції, де допомагатимуть внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-