Київ долучається до World Cities Culture Forum

Київ долучається до World Cities Culture Forum

Укрінформ
Київ долучається до участі у World Cities Culture Forum задля захисту та розвитку культури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Участь у форумі дозволяє ділитися й переймати досвід, ідеї та знання щодо ролі культури як важливого принципу сталого майбутнього міст.

Читайте також: У МКІП розповіли ЮНЕСКО про обстріл історичного ареалу Львова

За словами мера Києва Віталія Кличка, «із початком повномасштабного вторгнення культурні інституції Києва були змушені зіткнутися з новими викликами».

«Я вдячний за підтримку, яка дозволить Києву долучитися до World Cities Culture Forum. Упевнений, що участь у форумі стане можливістю не лише отримати цінний досвід від колег з усього світу, а й поділитися нашими новоствореними стратегіями культурного управління в часи кризи», - наголосив Кличко.

Українська столиця приєднується до глобальної мережі лідерів за сприяння Bloomberg Philanthropies, мерії Лондона та ради Единбурга, що є побратимом Києва.

Читайте також: Комісія оглянула та опечатала три корпуси Нижньої лаври

Участь Києва у форумі дозволить міській владі працювати разом із колегами з понад 40 міст, зокрема Лондона, Лагоса, Нью-Йорка, Токіо та Буенос-Айреса, визначаючи культуру пріоритетом у відбудові міста.

Окрім того, як партнер форуму влада Києва вивчатиме досвід інших міст, що допоможе у відновленні української столиці та її культурних просторів, а світові міста вчитимуться стійкості Києва у відповідь на кризу.

Вітаючи українську столицю із приєднанням до World Cities Culture Forum, мер Лондона Садік Хан віддав належне силі та стійкості жителів Києва.

Читайте також: У столичних закладах освіти діють майже 900 укриттів - КМДА

«Народ України продемонстрував неймовірну силу та стійкість перед обличчям шокуючого нападу на свою країну. Київ твердо стоїть як столиця країни, і ми бачили, як жителі міста використовували культуру, щоб підтримати один одного в цей жахливий час. Я радий вітати представників міста на World Cities Culture Forum, щоб допомогти пріоритезувати культуру у процесі відбудови свого міста, а нам – навчитися на їхньому досвіді, щоб продовжити роботу над створенням кращого Лондона для всіх», – зауважив Хан.

За словами заступниці мера Лондона з питань культури та креативних індустрій Джастін Сімонз, «культура пов’язана з усіма аспектами нашого життя, об'єднуючи громади та допомагаючи розвивати економіку».

«World Cities Culture Forum – це глобальна мережа креативних міст і громадських лідерів, які вірять у трансформаційну силу культури. Разом ми відповідаємо на виклики 21-го століття, ставлячи культуру в центр громадського планування та інвестицій. Я дуже рада, що Київ приєднається до нас», – зазначила Сімонз.

Читайте також: Біля КМДА підняли Військово-морський прапор України

За словами лорд-мера Единбурга Роберта Олдріджа, «протягом усієї злочинної війни Росії проти України жителі Единбурга допомагали громадянам України молитвами і житлом. Понад 10 000 біженців з України прибули до Шотландії через наш Welcome Hub, із них понад 3 000 наразі проживають в Единбурзі. Незліченну кількість разів з Единбурга до зони бойових дій був доставлений різний вантаж – від найнеобхідніших речей до мішків із піском для захисту прекрасних історичних пам’яток Києва».

«Наша підтримка членства Києва у World Cities Culture Forum є ще одним кроком у зміцненні нашої постійної солідарності. З моменту встановлення побратимських відносин між Единбургом та Києвом у 1989 році ми відстоюємо роль Києва як однієї з найбільших культурних столиць світу. Ми повинні продовжувати робити все можливе як партнери, щоб захистити та відновити його», – зазначив Олдрідж.

Як нагадали у КМДА. у грудні 2022 року делегація з Києва побувала у Лондоні, де зустрілася із заступницею мера британської столиці з питань культури та креативних індустрій, засновницею та головою World Cities Culture Forum Сімонз. Представники Києва розповіли Сімонз про вплив війни на культуру та громади, а також висловили бажання приєднатися до глобальної мережі лідерів.

World Cities Culture Forum – провідна мережа творчих міст та громадських лідерів із понад 40 міст світу, що охоплює населення кількістю в понад 272 мільйони. Спільнота влад міст обмінюється стратегіями та ділиться найкращими практиками у формуванні культурної політики.

Форум був заснований у 2012 році, щоб допомогти світовим містам працювати разом і вчитися один в одного ставити культуру у пріоритет свого майбутнього планування та інвестицій. Його базовий принцип заснований на твердженні, що культура допомагає підтримувати громади, покращувати здоров'я та добробут, приваблювати туристів та стимулювати економіку.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві у червні презентували документальний серіал «Культура під час війни» - спільний проєкт Представництва ЄС в Україні та освітньої мультимедійної спільноти Ukraїner.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-