На Херсонщині моніторять стан питної води, на Запоріжжі та Дніпропетровщині - рівень радіації

На Херсонщині моніторять стан питної води, на Запоріжжі та Дніпропетровщині - рівень радіації

Укрінформ
На Херсонщині контроль води для населення здійснюють 84 групи спостереження Центрів контролю та профілактики хвороб чотирьох областей. Відхилень від показників безпечності поки не зафіксовано. На території Запорізької та Дніпропетровської областей ведеться моніторинг радіаційного фону.

Про це під час спілкування з журналістами у середу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

“З боку системи громадського здоров'я нами було мобілізовано 84 групи спостереження, це групи спостереження як Херсонського, так і Миколаївського, Одеського, Дніпропетровського, Запорізького та Кіровоградського обласних центрів контролю та профілактики хвороб. Вони зараз забезпечують посилений контроль за якістю та безпечністю питної води, яка подається населенню, або яку підвозять”, - сказав Кузін.

Відео: МОЗ України

За його словами, цей лабораторний контроль було розпочато з учорашнього дня.

“Станом на 15 годину сьогодні, ми не зафіксували жодного відхилення від параметрів по показниках безпечності води”, - сказав Кузін.

Окрім цього, повідомив він, у Херсонську та Миколаївську області перерозподілені бактерицидні таблетки та засоби для знезараження води.

“Вони будуть використовуватися після того, як вода піде на спад, для роздачі місцевому населенню, яке повертатиметься, або для об’єктів критичної інфраструктури, які були вимушені змінити свої джерела водопостачання. Наприклад, почали використовувати свердловини, або привізну воду”, - сказав Кузін.

Він додав, що запасів знезаражувальних таблеток має вистачити для забезпечення всієї Херсонської області впродовж щонайменше 1,5 місяця. Це робиться для убезпечення населення від спалахів інфекційних хвороб, які пов'язані з використанням забрудненої питної води.

Читайте також: Населення Херсонщини забезпечили таблетками для знезараження водиМОЗ

Серед заходів, які зараз здійснюються, Кузін назвав посилення моніторингу радіаційного фону на території Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Зараз це відбувається щогодини. Інформація в оперативному порядку передається в координаційний штаб, і, станом на сьогодні, перевищень як по Запоріжжю, так і по містах Нікополь та Марганець зафіксовано не було", - сказав Кузін.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-