У Хмельницькому УПЦ МП позбавили права користуватися 16 земельними ділянками

У Хмельницькому УПЦ МП позбавили права користуватися 16 земельними ділянками

Укрінформ
У Хмельницькому з минулого року парафії УПЦ (Московського патріархату) позбавили права постійного користування 16 земельними ділянками.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«У минулому році... ми на три земельні ділянки припинили право постійного користування (УПЦ (МП) – ред.). Стосовно двох ділянок ніякі юридичні дії з їхнього боку не вчинялися. Одна ділянка стала сквером, а інша була передана під заклад освіти в мікрорайоні, де надзвичайно важливо побудувати новий дитсадочок. І з приводу неї вони подали позов до суду. Вони грубо порушили процес користування цією ділянкою, збудували самочинну будівлю, зняли родючі ґрунти без будь-яких погоджень, а це завдання шкоди навколишньому середовищу. Першу інстанцію ми виграли, суд визнав наше рішення повністю законними, а наші доводи – аргументованими. Зараз триває апеляція, яку, сподіваюся, ми виграємо», - сказав Симчишин.

За його словами, у квітні цього року міськрада припинила право постійного користування УПЦ (МП) ще 13 ділянками. Чотири з них уже передали релігійним громадам, які здійснили процес зміни конфесійності.

«Решта наразі по суті є земельними ділянками загального користування. Ми написали листи на ті МП-шні структури, які там ще знаходяться, з вимогою звільнити земельні ділянки, бо вони ними користуються незаконно. У випадку, якщо вони добровільно їх не звільнять, ми будемо писати заяву про злочин у правоохоронні органи, що невідомі особи користуються земельними ділянками загального користування», - наголосив міський голова.

Читайте також: Комісія МКІП підписала акт передачі майна заповідника «Києво-Печерська лавра»

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ (Московського патріархату) на території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-