Україна здобула вагомі оборонні результати у відносинах із низкою країн – Президент

Україна здобула вагомі оборонні результати у відносинах із низкою країн – Президент

Укрінформ
Цього тижня Україна має вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами Америки, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами.

Про це у своєму відеозверненні наприкінці 340-го дня повномасштабної війни сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Глава держави запевнив, що військово-політичне керівництво держави робить усе, щоб тиск українських захисників переважив штурмові можливості окупантів. За його словами, дуже важливо при цьому зберігати динаміку оборонної підтримки від партнерів.

"Швидкість постачання була й буде одним із ключових чинників у цій війні. росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України", – наголосив Президент.

Читайте також: Українські військові прибули до Британії для навчання на танках Challenger 2

Він поінформував: "Цього тижня ми маємо вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами".

Водночас Зеленський наголосив, що наступний тиждень необхідно зробити не менш сильним для оборони України.

Читайте також: У Пентагоні обговорюють надання Україні винищувачів F-16 – Politico

Як повідомлялося, федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2 і дозволив реекспорт іншим країнам. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав нових партнерів, які мають на озброєнні танки Leopard 2, приєднатися до новоствореної танкової коаліції. До відповідної коаліції уже долучилися 12 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-