Прем'єр Британії усунув із посади керівника партії Торі

Прем'єр Британії усунув із посади керівника партії Торі

Укрінформ
Глава британського уряду Ріші Сунак звільнив із посади голови Консервативної партії Надхіма Захаві та вивів його зі складу кабінету після того, як розслідування виявило факти ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання The Sunday Times.

“Після завершення розслідування незалежного радника стало зрозуміло, що мало місце серйозне порушення міністерського кодексу. Як наслідок, я повідомив вам про своє рішення усунути вас з посади в уряді Його Величності”, - йдеться в листі британського прем’єра голові партії консерваторів.

У ході розслідування з'ясувалося, що Надхіма Захаві, обіймаючи посаду в британському уряді, допустив низку порушень у сфері оподаткування.

Читайте також: Сунак вітає рішення Німеччини про танки - разом із Challenger 2 вони посилять вогневу міць України

Незалежний радник Лорі Магнус, який проводив розслідування заявив, що Захаві неодноразово не розкривав подробиці своїх податкових справ розслідуванню Управління з податкових і митних зборів Її Величності (HMRC). Зрештою Захаві домовився з HMRC про сплату 5 мільйонів фунтів стерлінгів податкової заборгованості, включно зі штрафом за ухилення від сплати податків.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак перепросив після того, як виклав у соцмережі відео, на якому видно, що він не пристебнув свій пасок безпеки, перебуваючи в автомобілі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-