росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли восьми областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 29 січня.

У Чернігівській області ворог за добу тричі обстріляв із мінометів Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області росіяни вчора здійснили 13 обстрілів Білопільської, Глухівської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Шалигінської, Середино-Будської та Юнаківської територіальних громад. Стріляли з мінометів, артилерії, а також завдали ракетний удар.

Читайте також: Війська рф за добу 36 разів вдарили по Херсонщиніпошкоджені будинки і газопровід

На території міста Середина-Буда внаслідок ракетного удару пошкоджені чотири багатоквартирні будинки, 26 приватних будинків, готель, адміністративна будівля підприємства, Дім молитви, будівля спорткомплексу, три магазини, кафе, дитячий садок, приміщення пошти.

У селі Юнаківка від вибухів частково пошкоджені дах та вікна у двох приватних будинках та одна господарча споруда.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Червоне, Степове, Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївка, Новоданилівка, Чарівне, Ольгівське, Малинівка, Білогір'я, Мала Токмачка, Юрківка, Лугівське, Темирівка, Кам'янське, Плавні, Малі Щербаки.

Надійшло 27 повідомлень про руйнування. Деталі уточнюються.

У Харківській області ворог із мінометів та артилерії обстрілював райони понад 20 населених пунктів, серед них: Гур’їв Козачок, Стариця, Охрімівка, Глибоке, Козача Лопань, Варварівка, Куп‘янськ, Дворічна, Стрілеча, Вовчанськ.

Внаслідок обстрілу села Червона Зоря Богодухівського району майже зруйновані два приватні будинки. Також вчора ворог обстріляв артилерією село Одноробівка Золочівської громади. Пошкоджені два будинки, лінії електропередач.

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, будівлі підприємства, автомобілі. Поранення дістала 83-річна жінка, її госпіталізували у стані середньої тяжкості.

У Куп'янську росіяни пошкодили приватні домоволодіння. Також обстріляли пункт технічного обслуговування вагонів Південної залізниці, пошкоджені колія та два пасажирські вагони.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України минулої доби відбили атаки ворога в районах Діброви і Білогорівки.

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли позиції українських військ поблизу Новоселівського.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Червонопопівку та Діброву. Ситуація в області залишається складною.

Читайте також: Загарбники за добу 88 разів обстріляли прикордоння Сумщини, є руйнування

У Донецькій області вночі тривали хаотичні, поодинокі обстріли Авдіївки. Інформація щодо постраждалих цивільних уточнюється. По лінії оборони навколо міста також тривали поодинокі обстріли позицій.

Протягом доби росіяни хаотично обстрілювали позиції та околиці Торецької громади з важкого озброєння та стрілецької зброї. Пошкоджені приватні будинки в Торецьку та в смт Нью-Йорк. Також ворог з РСЗВ обстріляв 9-поверховий будинок.

Ситуація напружена, але контрольована. В районі Озорянівки, Курдюмівки, с. Шуми та смт Нью-Йорк проходять постійні штурмові дії з боку ворога.

Протягом доби відбувалися масовані артилерійські обстріли Курахового, околиць міста та населених пунктів громади. Також ворог завдав ракетний удар по с. Костянтинопольське.

Під час артилерійського обстрілу Курахового є влучання по території приватної та багатоповерхової забудови міста, на територію Курахівської міської лікарні, кладовища. Всього під час чотирьох масованих обстрілів міста Курахове є пряме влучання в один багатоповерховий житловий будинок, пошкоджені приватні житлові будинки, господарські споруди, об'єкти електропостачання, авто.

Внаслідок ракетного удару по с. Костянтинопольське зруйновано будівлю складу під зернові культури, пошкоджено покрівлі п’яти приватних житлових будинків.

Також вчора росіяни обстріляли житловий квартал Костянтинівки. Є загиблі і поранені.

Тривають бої поблизу Соледара, Бахмута, Вугледара.

На Донеччині за добу загинули четверо людей, 17 дістали поранення.

У Миколаївській області ворог вчора завдавав артилерійські удари по населеному пункті Очаківської громади. Пошкоджені житлові та багатоквартирні будинки, господарські споруди, адміністративна будівля. Постраждалих немає.

Читайте також: росіяни минулої доби обстрілювали Донеччину з артилерії та РСЗВ, є загиблі

У Херсонській області артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Червоний Маяк, Одрадокам’янка, Понятівка, Республіканець, Козацьке, Тягинка, Комишани та Херсон.

У селі Благодатне місцеві жителі знайшли у полі пораненого чоловіка, який підірвався на російській міні.

За добу через агресію рф поранена одна людина. Зі звільненої Херсонщини евакуювали 80 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-