На Запоріжжі загарбники залишили без світла 74 населених пункти

На Запоріжжі загарбники залишили без світла 74 населених пункти

Укрінформ
На Запоріжжі через ворожі обстріли є нові руйнування мереж та житлових будинків.

Як передає Укрінформ, про це Запорізька ОВА повідомляє в Телеграмі.

"29 січня через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 111 споживачів у 74 населених пунктах Запорізької області. Минулої доби внаслідок бойових дій на Василівському напрямку додалося пошкоджень у електромережах. Кількість знеструмлених абонентів збільшилася на 100 осіб у 2 населених пунктах", - йдеться у дописі.

По Гуляйпільському та Оріхівському районних відділеннях через бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районних відділеннях через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 150 069 абонентів у 212 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в області повністю відключені 199 та частково 13 населених пунктів.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово захопленим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

Читайте також: На Запоріжжі понад 70 населених пунктів - без світла через обстріли

На сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 16 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. На підконтрольній території залишаються пошкодженими 12 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

Як повідомлялося, минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Червоне, Степове, Залізничне, Новоандріївка, Новоданилівка, Чарівне, Ольгівське, Малинівка, Білогір’я, Мала Токмачка, Юрківка, Лугівське, Темирівка, Кам’янське, Плавні, Малі Щербаки.

Надійшло 27 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-