російські хакери намагатимуться нашкодити союзникам України - канадська розвідка

російські хакери намагатимуться нашкодити союзникам України - канадська розвідка

Укрінформ
росія намагатиметься за допомогою своїх хакерів завдати у кібернетичному просторі шкоди союзникам України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Еван Короневський, речник Центру з безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, пише CBC News.

“Нам відома інформація стосовно активізації зусиль пов’язаних із росією хакерів, які намагаються скомпрометувати чи завадити союзникам України, у відповідь на їх підтримку уряду України”, - сказав Короневський.

Читайте також: хакери рф атакували чеські сайти під час другого туру президентських виборів

При цьому зростання кібернападів на уряд Канади відомство поки не виявило.

“Канадський центр з кібербезпеки, який входить до складу CSE, нагадує канадській кібербезпековій спільноті, особливо захисникам критичної інфраструктури та оборонної промисловості, про необхідність підвищення пильності та обізнаності про й захисту від шкідливих кібернетичних загроз”, - заявив речник. 

Короневський зробив свою заяву після того, як пов’язане із росією угруповання хакерів Killnet пообіцяло переслідувати держави, які надають підтримку Україні.

Читайте також: російські хакери атакували німецькі сайти після рішення про «Леопарди»

Як повідомляв Укрінформу, Канада у четвер оголосила, що приєднається до міжнародної “танкової коаліції” та передасть Україні чотири танки Leopard 2. Канада також погодилася купити для України система ППО NASAMS та 200 броньованих автомобілів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-