Закарпатські угорці відповіли на заяву Сійярто про нібито їх примусову мобілізацію

Закарпатські угорці відповіли на заяву Сійярто про нібито їх примусову мобілізацію

Укрінформ
 Українські етнічні угорці відповіли на заяву глави угорського Міністерства закордонних справ Петера Сійярто про нібито примусову мобілізацію угорців у Закарпатській області.

 Як передає Укрінформ, відповідь українською та угорською мовами опублікував у Фейсбуці депутат Закарпатської обласної ради Федір Шандор, відомий в Україні, як "професор з окопів". 

"Щодо спроб посварити українців та угорців, які проживають в Закарпатті. В Угорщині агенти росії поширюють неправдиву інформацію про закарпатських угорців. Подібну інформацію поширюють і в Україні. Мета зрозуміла – налаштувати закарпатських угорців і українців одних проти інших", - ідеться у дописі.

Шандор заявив, що хоче відповісти всім агентам росії і в Україні, і в Угорщині, які поширюють брехню.

"Закарпатські угорці – добропорядні громадяни України. Тисячі закарпатців всіх національностей (і угорці в тому числі) взяли в руки зброю і пішли воювати – бо ми не хочемо, щоб російські окупанти прийшли в Закарпаття і вбивали наших рідних. Ми всі пам’ятаємо, як це було в минулому столітті, пам’ятаємо про "маленькій робот" і концтабори для угорців, які організували росіяни", - Шандор.

Читайте також: Президентка Угорщини прокоментувала зустріч Сійярто з представниками Ірану

За його словами, зараз на фронті закарпатські угорці захищають свою землю і свої сім’ї від російських загарбників. Шандор також подякував друзям з Угорщини, які в цей складний час допомагають українцям.

"Але тим, хто зрадив свій народ і перейшов на службу до росії, хочемо сказати одне – не заважайте нам. Добро і правда все одно переможе – а російське зло програє", - наголосив Шандор.

Читайте також: Заяви Орбана демонструють патологічну зневагу до України - МЗС

Як повідомлялось, глава угорського МЗС Петер Сійярто заявив, що закарпатських угорців нібито проти їх волі мобілізують в армію України. За його словами, більшість з них гине. Мобілізацію серед представників угорської діаспори, які проживають в Україні, він назвав черговою причиною, через яку Будапешт наполягає на мирних переговорах з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-