Укрзалізниця на 25% скоротила витрати на закупівлі газу без посередників

Укрзалізниця на 25% скоротила витрати на закупівлі газу без посередників

Укрінформ
Завдяки закупівлі природного газу для виробничих потреб без посередників АТ «Укрзалізниця» скоротило витрати на 25%.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Компанія-трейдер Укрзалізниці (УЗ) – «Енерго Збут Транс» – в січні вперше закупила природний газ для потреб виробничих підприємств УЗ без участі приватних посередників. При цьому вартість газу вийшла на понад 25% нижчою у порівнянні з цінами, за якими підприємства структури АТ «Укрзалізниця» купували природний газ наприкінці минулого року через приватних постачальників», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що нова вартість склала 18,6 тис. грн. за тисячу кубометрів (без ПДВ).

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, вивільнені додаткові кошти направлятимуться на розвиток інфраструктури компанії та парку її рухомого складу.

Читайте також: Укрзалізниця запускає потяги з Харкова до Краматорська і Слов'янська

Зазначається, що наступним кроком АТ «Укрзалізниця» стануть прямі закупівлі природного газу у видобувників вже безпосередньо для потреб самої компанії.

Як повідомлялося, з 2021 року АТ «Укрзалізниця» закуповує електроенергію у суб'єктів державної генерації за спеціальною спрощеною процедурою. У 2022 році уряд дозволив компанії здійснювати напряму закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-