Для рф жива сила є головним підсилювачем динаміки війни — ЗСУ

Для рф жива сила є головним підсилювачем динаміки війни — ЗСУ

Укрінформ
Постійне оновлення особового складу є для рф головним способом тримання динаміки бойових дій.

 Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вони (рф - ред.) зараз змушені діяти в такій логіці подій, тому що коли в них не вдався бліцкриг,.. вони ув’язалися в багатомісячну війну, яка вже наближається до року, з неймовірними втратами — 800 осіб за добу. Це показники, несумісні з сучасним веденням дій, сучасними підходами. Надсучасних засобів ведення бою у вигляді техніки, авіації у них також немає. Тому єдиним серйозним аргументом поки що в них залишається, щоб тримати динаміку, напругу нашої оборони, постійне оновлення особового складу”, - зазначив Череватий.

Зокрема, за його словами, на Бахмутському напрямку росіяни оновлюють особовий склад колишніми ув’язненими,

Читайте також: Українські військові відійшли від Соледара задля збереження особового складу – ЗСУ

“Хоча там теж уже їх не вистачає. Ми спостерігаємо, що вони підсилюються мотострілецькими, за їхньою термінологією, підрозділами. А також оновлені мобілізовані підрозділи на інших напрямках, зокрема, і на Вугледарському. Ми бачимо, що вони накопичують сили, підтягують мотострілецькі підрозділи, артилерію, тому що в них жива сила - це зараз головний підсилювач динаміки війни”, - зауважив речник.

Тому, на його думку, росіяни так агресивно і “з елементами істерії” сприймають кожне рішення наших партнерів про надання Україні високоточних систем озброєння.

Читайте також: Оборона Бахмута є стратегічно правильною операцією українських військ – ISW

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, російська армія продовжує вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, водночас на Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямках – обороняється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-