росіяни напередодні атакували Запоріжжя ракетами «Іскандер»

росіяни напередодні атакували Запоріжжя ракетами «Іскандер»

Фото
Укрінформ
Армія рф напередодні завдала удару по промисловій зоні Запоріжжя з ракетного комплексу "Іскандер".

Про це повідомила пресслужба обласної поліції, передає Укрінформ. 

"Минулої доби окупаційні війська завдали двох ракетних ударів по обласному центру з ОТРК «Іскандер»", - поінформували правоохоронці.

У поліції зазначили, що ворожі ракети влучили по території одного з промислових підприємств. Вибуховою хвилею та уламками вибито шибки, потрощено дахи й фасади в довколишніх будівлях, пошкоджено транспортні засоби. Під час атаки мінно-вибухових травм зазнав 31-річний чоловік, його госпіталізовано.

росіяни напередодні атакували Запоріжжя ракетами «Іскандер» / Фото: Нацполіція

Крім того, зауважили у поліції, в Оріхові Пологівського району загарбники також поцілили по промисловому об’єкту.

За даними правоохоронців, у Гуляйполі російські військові обстрілюють будинки місцевих жителів із різних видів зброї, переважно з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Серед зруйнованих будівель - місцеві школи, дитсадки.

Загалом за добу поліцейські зареєстрували 70 повідомлень про ворожі обстріли на території Запорізької області, з них один ракетний, один здійснений за допомогою безпілотних літальних апаратів, 2 авіаційні, 9 з РСЗВ і 57 артилерійських.

Воєнні злочини задокументовані в межах статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, за кожним фактом відкриті кримінальні провадження.

Читайте також: Війська рф вранці обстріляли Сумщину з мінометів

Як повідомлялося, ввечері 27 січня внаслідок обстрілу на інфраструктурному об'єкті у Запоріжжі виникла пожежа, постраждала людина. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-