На Харківщині залишаються неідентифікованими ще понад 400 вбитих росіянами людей

На Харківщині залишаються неідентифікованими ще понад 400 вбитих росіянами людей

Фото
Укрінформ
У Харківській області залишаються неідентифікованими ще понад 400 загиблих, які виявлені на звільнених від росіян територіях.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

В Україні щодня триває робота з ідентифікації тіл загиблих громадян внаслідок збройної агресії росії. Криміналісти поліції попри погодні умови виконують складну роботу зі встановлення вбитих росією мирних людей.

Криміналістам від початку роботи на звільнених від російських загарбників територіях Харківщини вдалося ідентифікувати 199 тіл, виявлених у братських могилах, на вулицях, у будинках, стихійних похованнях. Серед них - закатовані, розстріляні українці.

Зазвичай, лише за допомогою генетичної експертизи можна ідентифікувати вбитих. Спеціалісти-криміналісти відбирають зразки ДНК від родичів загиблих. І за допомогою мобільних ДНК-лабораторій на місці події проводять дослідження та детальний огляд вилучених біологічних зразків. ДНК-лабораторії дозволяють впродовж 105 хвилин виділити ДНК-профіль загиблого та порівняти його з вилученими у родичів зразками.

“Лише на Харківщині залишаються неідентифікованими ще понад 400 тіл загиблих людей, виявлених на деокупованих територіях”, - ідеться в повідомленнях.

Читайте також: Після ракетного удару у Дніпрі залишаються не ідентифікованими 11 тіл

Як повідомляв Укрінформ, у січні Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило 7 068 випадків загибелі та 11 415 випадків поранення цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Проте в організації наголошують, що реальне число загиблих є значно вищим.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-