Жителя Брянської області рф арештували у справі про диверсію на залізниці

Жителя Брянської області рф арештували у справі про диверсію на залізниці

Укрінформ
Суд у російському Брянську заарештував на два місяці 25-річного жителя міста Сураж у справі про підпал релейної шафи на залізниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Медиазона".

Заарештованого жителя Брянської області обвинувачують за кримінальною статтею про диверсію, йому загрожує до 15 років позбавлення волі. За версією слідства, він підпалив релейну шафу в Суражському районі з метою "підриву економічної безпеки та обороноздатності" росії. Через його дії об'єкт транспортної інфраструктури нібито було зруйновано.

Раніше, 24 січня, російський телеграм-канал Mash повідомив про затримання в Брянській області місцевого жителя, який влаштував підпал на залізниці. В його квартирі під час обшуку нібито "знайшли каністру з пальним, тисячу доларів готівкою, купу техніки та схему залізничних колій". 26 січня Mash опублікував повідомлення, в якому стверджувалося, що затриманого звуть Дмитро Прохоренко й за підпал йому дали десять діб адміністративного арешту.

Читайте також: У росії оголосили «іноагентами» верховного ламу Калмикії та соліста групи Littlе Big

Пізніше депутат держдуми Олександр Хінштейн у своєму телеграм-каналі повідомив, що "направив запит прокурору регіону про проведення перевірки та застосування заходів реагування" через ситуацію з підпалом на залізниці в Брянській області. Після цього затриманого було відправлено до СІЗО.

Брянська область, прикордонна з Україною, є однією з логістичних баз повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-