Колаборанти з Луганщини хотіли влаштуватися до українських держустанов

Колаборанти з Луганщини хотіли влаштуватися до українських держустанов

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала колаборантів із Луганської області, які намагалися влаштуватися до українських державних установ.

Про це спецслужба повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Як зазначається, під час слідчо-оперативних дій силовики затримали двох колишніх «посадовців» створених загарбниками «відділень пенсійного фонду лнр» у захоплених Сватівському та Білокуракинському районах Луганщини. Зловмисники прибули на підконтрольну українській владі територію, отримавши статус переселенців.

Один із них, приховуючи свою співпрацю з ворогом, намагався влаштуватися в регіональний підрозділ Пенсійного фонду, другий – планував увійти до складу управління фінансів однієї з районних військових адміністрацій поблизу кордону з рф.

“У разі успішної реалізації ворожих планів поплічники агресора могли отримати доступ до закритої інформації для її подальшої передачі російським окупантам”, - наголосили в СБУ.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили колаборантів і задокументували їхні злочинні дії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Матеріали провадження скеровані до суду.

Читайте також: СБУ викрила спробу хакерів рф проникнути у комп’ютерні мережі багатоквартирних будинків

Як повідомлялося, Служба безпеки України повідомила про підозру директору підприємства на Житомирщині, який працював на херсонського «гауляйтера» Сальдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-