ЗСУ на Новий рік знищили у Макіївці понад 300 військових рф - британська розвідка

ЗСУ на Новий рік знищили у Макіївці понад 300 військових рф - британська розвідка

Укрінформ
Унаслідок удару по місцю розташування військових рф у Макіївці у новорічну ніч російська армія втратила понад 300 людей.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Ймовірно, росія втратила понад 300 осіб унаслідок удару по розміщенню її військ у Макіївці поблизу Донецька 1 січня 2023 року. За нашими оцінками, більшість із них були вбиті або зникли безвісти, а не поранені», - зазначається у зведенні.

У британській розвідці зауважують, що після цього удару міністерство оборони росії пішло на рідкісний крок і публічно визнало втрати, заявивши при цьому про 89 убитих.

Причину цього у Міноборони Британії вбачають у хвилі критики на адресу російського військового командування, що здійнялася в рф у зв’язку з інцидентом.

«Різниця між кількістю визнаних російським керівництвом втрат та їхньою справжньою кількістю вказує на продовження широкого використання в рф дезінформації в публічних заявах. Зазвичай це відбувається через поєднання навмисної брехні, дозволеної вищим керівництвом, і передачі недостовірних звітів нижчими посадовими особами, які прагнуть применшити свої недоліки, що відповідає російській культурі «призначати винних і звільняти», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 125 510 російських військових

Як повідомлялося, у ніч проти 1 січня в окупованій Макіївці внаслідок удару ЗСУ знищені кількасот мобілізованих із Самарської області рф, які розміcтилися в будівлі професійно-технічного училища. Також були знищені близько десяти одиниць військової техніки ворога.

Міноборони рф заявило, що внаслідок удару загинули 89 російських військовослужбовців. За інформацією соцмереж, кількість загиблих загарбників може сягати 600 осіб.

Фото: з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-